Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Akordi Oy:lle Yhteiskunnallinen yritys -merkin

Tiedote. Julkaistu: 07.06.2018, 14:33
Suomalaisen Työn Liitto

Valtakunnallisesti toimivalle Akordi Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Akordi on erikoistunut avustamaan neutraalina osapuolena mm. kaupunkisuunnittelua, energiantuotantoa ja luonnonvarojen käyttöä koskevaa päätöksentekoa.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Akordi tarkoittaa useamman äänen yhdessä muodostamaa sointua. Monen osapuolen välinen yhteistyö onnistuu käsityksemme mukaan vain siten, että kukin löytää oman äänensä ja tuo sen kuuluviin. Tavoitteenamme ei ole ‘unisono’, jossa kaikki olisivat samaa mieltä, vaan erilaisten äänten esille saaminen ja yhteensovittaminen, kertoo Akordin toimitusjohtaja Jonna Kangasoja.

Akordi on Suomen ensimmäinen yritys, jonka palveluna on ympäristökiistojen ratkaiseminen, pääasiassa ennakoivasti suunnittelemalla ja fasilitoimalla laadukkaita osallistumis- ja neuvotteluprosesseja. Akordin Suomeen tuomaa toimialaa kutsutaan englanniksi termeillä Environmental collaboration and conflict resolution, sekä Public Policy Mediation. Akordi tekee jatkuvaa yhteistyötä ja kokemusvaihtoa alan johtavien kansainvälisten toimijoiden kanssa.

– Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset toimivat hyvin monilla eri aloilla ja rakentavat yhteiskuntaa hyvien arvojen kautta. Akordi on hieno esimerkki modernista toimialasta ja hyvää tekevästä yrityksestä, toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Lisätietoja

Jonna Kangasoja, toimitusjohtaja, Akordi Oy, jonna@akordi.fi, 050 441 2863

Niina Ollikka, brand manager, Suomalaisen Työn Liitto, niina.ollikka@suomalainentyo.fi, 040 674 8773