Haku maksuttomaan puhtaan siirtymän strategisen sidosryhmäyhteistyön koulutukseen on auki!
Strateginen sidosryhmäyhteistyö puhtaan siirtymän hankkeissa -koulutus tarjoaa ajattelun ja tekemisen työkaluja, joiden avulla voi rakentaa parempaa vuorovaikutusta, yhteistyötä sekä luottamusta ja niiden myötä hankkeiden hyväksyttävyyttä.
Kouluttaudu strategisen sidosryhmäyhteistyön osaajaksi
Käynnistämme vuodelle 2025 koulutukset, joissa syvennytään sidosryhmäyhteistyöhön hankkeen strategisena tekijänä, neuvottelevan yhteistyön ja konfliktien ennakoinnin periaatteisiin sekä strategisen vuorovaikutuksen toteuttamiseen puhtaan siirtymän hankkeissa. Osallistujat pääsevät myös kehittämään henkilökohtaisia taitojaan mm. yhteistyösuhteiden ja luottamuksen rakentamisessa sekä haastaviin vuorovaikutustilanteisiin valmistautumisessa.
Koulutuksessa opittuja periaatteita, menetelmiä ja taitoja sovelletaan läpi kurssin omaan työhön liittyvässä henkilökohtaisessa kehittämistehtävässä, jonka toteuttamisessa sparraavat sekä kouluttajat että kurssitoverit. Opitut toimintatavat saa siis heti käyttöön omassa organisaatiossaan.
Räätälöidyt kurssit järjestetään eri puolilla Suomea
Järjestämme kuusi erilaista kurssitoteutusta, jotka keskittyvät uusiutuvan energian hankkeisiin, akkuarvoketjun hankkeisiin, vetyarvoketjun hankkeisiin, kaivannaisalaan ja kriittisiin raaka-aineisiin, sekä alkuperäskansaoikeuksiin liittyviin erityiskysymyksiin. Kurssit järjestetään Helsingissä, Pudasjärvellä, Kotkassa, Inarissa, Vaasassa ja Sodankylässä.
Koulutukset on suunnattu erityisesti puhtaan siirtymän hankekehittäjille ja hankkeiden sidosryhmille. Myös kuntien virkahenkilöt ja poliittiset päättäjät, sekä viranomaistahoilla työskentelevät ovat tervetulleita mukaan.
Haku koulutukseen avattiin 13.2.2025. Lue lisää ja hae mukaan koulutukseen!
Koulutuksen teemoihin voi perehtyä jo etukäteen Vihreän siirtymän pelikirjastamme, joka toimii myös koulutuksen oppimateriaalina.
Vinkkaa koulutuksesta kollegoillesi ja yhteistyökumppaneillesi: Koulutusesite (pdf)
Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.