Nuorten Iijoki-visio keräsi kehuja Iijoki Foorumissa

Ensimmäisen kerran järjestetty Iijoki Foorumi keräsi Syötteelle yli 70 Iijoen kehittämisestä kiinnostunutta osallistujaa keskustelemaan Iijoen vetovoimasta ja tulevaisuudesta.

Päivän tilaisuus koostui Iijoen mahdollisuuksiin liittyvistä esityksistä ja tietoiskuista, työpajatyöskentelystä sekä tulevaisuuteen tähyävästä yhteisestä keskustelusta. Kärkiteemoina olivat vetovoima, matkailu ja kulttuuri, vedenlaatu sekä vaelluskalat. Foorumiin kutsutut kuntapäättäjät kokoontuivat rakentamaan jokivarren kuntien yhteistyötä ja paneelikeskustelussa kartoitettiin keinoja Iijoen vetovoiman kasvattamiseksi.

Erityisen positiivisen vastaanoton sai Iin lukion opiskelijoiden Iida-Maria Huhdan ja Sara Ylipään esittelemä nuorten Iijoki-visio. Nuorten toiveena oli, että vastakkainasettelusta päästäisiin toimivien kompromissien tekemiseen, ja että Iijoki löytäisi tulevaisuudessakin paikkansa kuntalaisten sydämissä.

Iijoki Foorumin järjesti Iijoen otva-hanke, joka on Pohjois-Pohjanmaan liiton, alueen kuntien ja sidosryhmien vuorovaikutukseen perustuva hanke. Hankkeen tavoitteena on rakentaa Iijoen yhteistä vesistövisiota ja hankkeita, jotka tukevat vaelluskalakantojen, veden laadun sekä alueen vetovoiman ja virkistysmahdollisuuksien suotuisaa kehitystä. Lisätietoa otva-hankkeesta tästä.

Foorumin ohjelmaan voi tutustua täältä.

Iijoki Foorumin esitysten materiaalit löytyvät alta.